fbpx
Сьогодні
19:54 17 Тра 2023

Японія прийме на лікування поранених військових з України, - ЗМІ

English version here

Фото: посольство Японії в Україні

Японія прийме для лікування поранених українських військових в рамках зусиль з підтримки України та її боротьби проти вторгнення Росії.

Про це повідомляє Kyodo з посиланням на джерела.

За словами обізнаних джерел, кілька українських військових буде прийнято до Центрального шпиталю Сил самооборони в Токіо для надання медичної допомоги та фізіотерапії вже наступного місяця.

Зазначається, що уряд Японії прагне продемонструвати сильнішу прихильність Україні перед початком саміту Великої сімки, який розпочнеться 19 травня. Джерело в японському уряді повідомило, що план прийняття поранених військових є відповіддю на запит України.

План Японії щодо лікування поранених військових може бути обговорений під час зустрічі міністра оборони Ясукадзу Хамади з послом України в Японії Сергієм Корсунським у четвер, пише агентство.

Довідка

У квітні міністерство відновлення та Японське агентство міжнародного співробітництва (JICA) підписали грантову угоду про виділення 400 млн доларів. Кошти будуть спрямовані на відновлення критичної інфраструктури України, пошкодженої внаслідок війни.

З початку цього року Україна та Японія вже домовились про виділення на потреби відновлення держави понад 600 мільйонів доларів.

Рубрика:
Здоров'я Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: