fbpx
Сьогодні
12:45 20 Тра 2023

Японія спільно зі Сполученими Штатами заявила про нові санкції проти російської федерації

English version here

Японія разом зі Сполученими Штатами Америки ухвалила рішення запровадити нові санкції проти росії. Така заява була зроблена під час зустрічі лідерів G-7 на щорічному саміті в японському місті Хіросімі.

Про це інформує видання nikkei.

Як писала Рубрика, президент України Володимир Зеленський також сьогодні, 20 травня, приєднався до перемовин на саміті лідерів G7.

Як зазначають, очільники країн "Великої сімки" "підтвердили відданість спільному протистоянню незаконній, невиправданій та неспровокованій агресивній війні росії проти України".

Високопоставлений американський чиновник заявив, що між Вашингтоном та його партнерами відбулися дуже конкретні переговори щодо нових санкцій.

Міністерство фінансів США заявило, що нові санкції були заплановані "на підтримку сьогоднішнього зобов'язання лідерів G7 щодо подальшого націлювання на тих, хто працює в секторах, що мають ключове значення для військово-промислової бази Росії".

До заборонених включили підприємства, що займаються аерокосмічними, квантовими обчисленнями та фінансами.

"Додаткові 1224 промислових вироби, додані до списку, тепер потребуватимуть ліцензії на експорт або реекспорт і передачу в межах Росії та Білорусі", наголосили в документі відомства.

Міністерство торгівлі США ввело санкції щодо підприємств російської оборонної промисловості. Мова йде про НВП "Прима", НВО "Іжевські безпілотні системи", компанії "Стрела", "Роствертол".

Під нові обмеження потрапили:

  • Брянський автомобільний завод,
  • автозавод "Урал",
  • Уральський завод цивільної авіації,
  • Улан-Уденський авіаційний завод

Країни G-7 прагнуть припинити спроби уникнути існуючих штрафів.

Міністерство фінансів перерахувало кілька прикладів таких схем, включаючи продаж передових технологій російським організаціям, які беруть участь у розробці ядерної зброї через індійських посередників.

Своєю чергою, Японія також запроваджує санкції проти російської федерації.

Як пише Nikkei Asia, уряд країни заморозить активи 100 фізичних і юридичних осіб, які спробували порушити чинні обмеження.

Японія також заборонить експорт приблизно 80 російським організаціям, пов'язаним із війною.

Як інформувала Рубрика, 19 травня Великобританія ввела нові санкції проти російських компаній, фінустанов та фізосіб. Зокрема, до списку потрапили Росбанк та Тінькофф Банк.

Також ми писали, що Австралія запровадить нові санкції проти країни-терориста росії. До списку обмежень увійдуть російські компанії "Северсталь", "Роснефть" та "Полюс".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: