fbpx
Сьогодні
20:32 19 Тра 2023

Єрмак заявив, що Зеленський поїде на саміт G7 та зустрінеться з президентом США

Фото: Офіс Президента

Президент України Володимир Зеленський поїде на саміт G7 у Японії. Там він має намір провести зустріч з президентом США Джо Байденом.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на заяву керівника Офісу президента України Андрія Єрмака в ефірі національного телемарафону.

"Повідомлення президента Байдена (про підготовку пілотів України на F-16 – ред.), з яким президент буде зустрічатися найближчими днями, і я думаю, що в деталях буде проговорювати не лише ці питання, але й багато інших питань", – сказав Єрмак.

У керівника Офісу президента запитали, чи може він підтвердити той факт, що Зеленський таки особисто відвідає саміт G7 у Японії.

"Так, я можу це підтвердити", – відповів Єрмак.

Довідка

Як повідомила низка західних ЗМІ, президент Володимир Зеленський особисто візьме участь у зустрічі лідерів G7 і прибуде на саміт вже завтра. Пізніше з'явилась інформація, що Зеленський візьме участь у саміті G7 в онлайн-режимі.

Також з'явилась інформація, що прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським у Хіросімі на полях саміту G7. Це перша особиста зустріч двох лідерів з початку повномасштабної війни в Україні.

В Японії у місті Хіросіма сьогодні стартував 49-й саміт лідерів "Групи семи". Учасники саміту вже оголосили про нові санкції проти рф.

Сьогодні президент Володимир Зеленський сьогодні прибув до Саудівської Аравії. Там він виступив на саміті Ліги арабських держав.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: