fbpx
Сьогодні
17:49 18 Тра 2023

До Японії для участі в саміті G7 прилетів президент США: український Глава не поїде

18 травня, президент США Джо Байден прилетів до Японії, щоб взяти участь в саміті G7, який відбудеться 19-21 травня, а от український президент Володимир Зеленський, ймовірно, до Хіросіми не поїде.

Про це пише Рубрика, посилаючись на заяву прем'єр-міністра Японії Фуміо Кісіду, якого цитує The Guardian, американські ЗМІ, цитує "Інтерфакс-Україна".

Як зазначив очільник японського уряду, український президент братиме участь у зустрічі лідерів "Великої сімки" в онлайн-форматі у неділю, 21 травня.

Також Кісіда додав, що він провів переговори з президентом США Джо Байденом у Хіросімі. Лідери домовилися про продовження санкцій проти росії та підтримку України.

Нагадаємо, раніше заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква допустив, що Зеленський може приїхати до Хіросіми на саміт G7 і таке рішення залежить від ситуації на фронті.

Своєю чергою американські ЗМІ повідомляють, що літак Байдена приземлився в японському місті Ямагуті. Звідти президент США вирушить до сусідньої префектури Хіросіма, де відбудеться саміт Великої сімки (G7).

Очікують, що перед самітом американський лідер проведе двосторонні переговори з прем'єром Японії Фуміо Кісідою. Темою розмови стане співпраця у військовій, економічній та енергетичній сферах.

Як повідомляли, саміт G7 відбудеться 19-21 травня в Хіросімі.

Також ми писали, що лідери G7 хочуть обговорити проведення мирного саміту щодо України.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: