fbpx
Сьогодні
11:16 17 Тра 2023

У Повітряних Силах запевнили, що "Кинджалом" знищити ЗРК Patriot неможливо

Фото: GettyImage

Навіть якщо це ракета "Кинджал", неможливо однією знищити зенітно-ракетний комплекс "Patriot"

Про це повідомив речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону вранці 17 травня.

"Результат протиповітряного бою може бути різний. Але вчора ми взагалі сказали: "без коментарів". Не коментуємо брехуна Конашенкова, який уже 8 разів поспіль знищив весь склад нашої авіації. Якби в нас було стільки літаків, скільки вони "знищили", мабуть, ми вже б давно перемогли.

Я хочу сказати: не переймайтеся за долю "Patriot". З технічної точки зору, "Patriot" – це комплекс, батарея, дивізіон, система, всі по-різному називають і ніхто не може зрозуміти, з чого він складається", наголосив полковник

Ігнат зазначив, що дивізіон – це командний пункт, у якому стоїть бойова обслуга, відстежує повітряні цілі і отримує інформацію про повітряну обстановку в зоні своєї відповідальності. Таким чином він відпрацьовує по повітряних цілях. Може працювати в ручному, напівавтоматичному й автоматичному режимі.

За словами речника Повітряних Сил, саме автоматичний режим роботи "Patriot" дозволяє йому без втручання людини збивати повітряні цілі, як це було от минулої ночі: "Автоматика – швидкість прийняття рішень, виявлення цілей і застосування озброєння".

Він додав, що є радар і до 8-ми пускових установок, кожна з яких оснащена чотирма транспортно-пусковими контейнерами, які розташовані на відстані, вони забезпечують пуски ракет.

"Ну, знищити систему якимось там "Кинджалом" – ну, це неможливо. Тому все, що там вони (росіяни – ред.) розповідають нехай залишиться в їхньому архіві пропаганди", підкреслив представник ПС ЗСУ.

Ігнат не зміг сказати, що було цілями 6 ракет "Кинджал", збитих над Києвом у ніч на 16 травня.

Нагадаємо, у міноборони росії 16 травня заявили, що нібито "високоточним ударом гіперзвуковим ракетним комплексом "Кинджал" у місті Київ уражено зенітний ракетний комплекс Patriot виробництва США".

У Сполучених Штатах не підтвердили знищення ЗРК "Patriot" в Україні, однак, за деякою інформацією, комплекс міг бути пошкоджений.

Рубрика:
Київ Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: