fbpx
Сьогодні
17:56 11 Тра 2023

У рф через тиждень нарешті придумали чому ЗРК Patriot не міг збити російську ракету "Кинджал"

Фото: СМТР

У пропагандистських виданнях рф заявили, що американський зенітно-ракетний комплекс Patriot не міг збити аеробалістичну російську ракету "Кинджал".

Про це пише видання РИА "Новости" з посиланням на "високопоставлене джерело в Міноборони рф".

"Американський ЗРК Patriot не міг збити "Кинджал", оскільки не здатний перехоплювати цілі на такій швидкості", наголосили у пропагандистському змі.

Росіяни наполягають на тому, що швидкість польоту "Кинджала" перевищує граничні режими поставлених Києву ЗРК. Окрім того, на кінцевій ділянці польоту розхвалена росіянами ракета нібито здійснює маневр та практично вертикально заходить на ціль.

За словами джерела російських пропагандистів, "все це виключає можливість перехоплення, тому вкидання про збиття цієї ракети – спроба видати бажане за дійсне".

Як писала Рубрика, 4 травня українські протиповітряні сили оборони таки збили російську ракету "Кинджал". Це підтвердив командувач Повітряних сил ЗСУ генерал-лейтенант Микола Олещук.

Пізніше у Міноборони США офіційно також підтвердили, що за допомогою зенітно-ракетного комплексу Patriot, українські захисники збили російську ракету "Кинджал", яку у рф називають гіперзвуковою.

Нагадаємо, що видання "Defense Express", проаналізувавши фото уламків ракети, припустило, що в ніч на 4 травня над Києвом вперше успішно збили "гіперзвуковий" Х-47 "Кинджал".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: