fbpx
Сьогодні
14:54 14 Тра 2023

Зеленський відреагував на інформацію ЗМІ щодо начебто його бажання окупувати села рф та бомбити російський трубопровід

English version here

Фото: Офіс Президента

Президент України Володимир Зеленський "за зачиненими дверима" нібито пропонував окупувати російські села, щоб отримати важелі впливу на москву, а також підірвати трубопровід, який транспортує російську нафту до Угорщини.

Про це написало видання The Wall Street Journal, посилаючись на витік секретних даних Пентагону.

За даними WSJ, на зустрічі наприкінці січня Зеленський запропонував "завдати ударів по росії", одночасно переміщуючи українські сухопутні війська на територію противника, щоб "зайняти невизначені прикордонні міста росії".

Метою нібито було б "надати Києву важіль впливу на переговори з москвою".

На іншій зустрічі наприкінці лютого з головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним Зеленський нібито "висловив занепокоєння" тим, що Україна не має ракет великої дальності, здатних дістати до скупчень російських військ всередині рф.

Тоді Зеленський припустив, що Україна могла б атакувати місця дислокації окупантів у Ростовській області, використовуючи натомість безпілотники, заявляє WSJ.

Також, за даними видання, на зустрічі в середині лютого з міністеркою економіки Юлією Свириденко Зеленський нібито запропонував підірвати російський нафтогін "Дружба", який постачає нафту в Угорщину.

Реакція Зеленського на цю інформацію

Президент Володимир Зеленський відреагував на інформацію Washington Post щодо планів України окупувати російські села, заявивши, що він "нікуди не проникає".

"Що стосується "проникнення"…

Я, як президент України, коли я хочу кудись приїхати, я приїжджаю офіційно, і нікуди не проникаю", наголосив під час пресконференції з канцлером Олафом Шольцем у Німеччині.

На запитання, чи пропонував він окупувати частини росії, Зеленський назвав заяви WSJ "фантазіями". Проте захистив своє право використовувати різні тактики для захисту країни.

"Україна має повне право захистити себе, і ми це робимо. Україна нікого не окупувала, а навпаки. Коли стільки людей загинуло, і є масові могили, і наших людей закатували, я впевнений, що ми повинні використовувати будь-які хитрощі", — наголосив він.

Зеленський підкреслив, що ніхто в Україні не віддавав наказів про наступальні дії або удари по території росії.

У Білому домі заявили, що минулого року Зеленський пообіцяв ніколи не використовувати американську зброю для ударів усередині росії. На думку США, він цю обіцянку виконав.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: