fbpx
Сьогодні
12:07 14 Тра 2023

Прем'єр Німеччини прийняв Президента України з військовими почестями

Фото: Getty Images

14 травня у своїй берлінській канцелярії прем'єр-міністр Німеччини Олаф Шольц прийняв президента України Володимира Зеленського з військовими почестями.

Трансляцію прийому вели німецькі ЗМІ, інформує ЄП.

Як повідомляють, Глава німецького уряду привітав українського лідера на червоній доріжці потиском руки.

Подія відбулася вже після того, як президента України у своїй резиденції прийняв Глава Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр.

Зеленського біля берлінської канцелярії зустріли з військовими почестями, а оркестр виконав гімн України.

Зазначають, що після розмови тет-а-тет Зеленського та Шольца й ще одного раунду переговорів у ширшому колі має відбутися пресконференція двох лідерів.

Як пише видання Bild, заплановані консультації за участю Зеленського спільно з Олафом Шольцом, міністром оборони Борисом Пісторіусом, міністеркою внутрішніх справ Ненсі Фезер і міністеркою закордонних справ Анналеною Бербок.

Відмітимо, що Зеленський вперше з початку російської загарбницької війни прибув до Берліна. Це сталося у ніч на неділю, 14 травня, у супроводі винищувачів.

Як писала Рубрика, у суботу, 13 травня, уряд Німеччини оголосив про виділення Україні 2,7 мільярда євро військової допомоги, що є найбільшим пакетом з часу повномасштабного вторгнення росії в Україну в лютому минулого року.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: