fbpx
Сьогодні
13:45 14 Тра 2023

Працюємо над коаліцією винищувачів: Президент України про результат зустрічі з канцером Німеччини

English version here

Фото: РБК-Україна / Віталій Носач

Робота над створенням коаліції винищувачів була однією з цілей візиту президента України Володимира Зеленського до європейських країн.

Про це заявив Глава української держави під час спільної конференції з канцлером Німеччини Олафом Шольцом.

"Ми зараз працюємо над створенням коаліції винищувачів, і частково мої візити столицями Європи спрямовані саме для цього. Я думаю, що у нас буде успіх. Я сьогодні буду звертатися і до німецької сторони, щоб підтримали Україну в цій коаліції. Для нас це важливо", наголосив Президент.

Як відзначив Володимир Зеленський, він обговорить питання винищувачів разом з канцлером Німеччини під час другої частини їх зустрічі.

Зокрема, під час конференції Шольц відзначив, що Німеччина багато допомогла Україні з початку повномасштабної війни й сьогодні необхідно змусити росію покинути нашу територію.

"Ми вже багато чого доставили, що стосується ППО – це Patriot, IRIS-T, також Gepard, а також інша зброя, різні артсистеми, системи залпового вогню. Це те, на чому ми концентруємось", – відзначив канцлер.

Довідка

Відмітимо, що Зеленський вперше з початку російської загарбницької війни прибув до Берліна. Це сталося у ніч на неділю, 14 травня, у супроводі винищувачів.

Нагадаємо, що Штайнмаєр у неділю прийняв президента України Володимира Зеленського у палаці Бельвю в умовах посилених заходів безпеки.

Як писала Рубрика, у суботу, 13 травня, уряд Німеччини оголосив про виділення Україні 2,7 мільярда євро військової допомоги, що є найбільшим пакетом з часу повномасштабного вторгнення росії в Україну в лютому минулого року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: