fbpx
Сьогодні
10:31 14 Тра 2023

Зеленський прибув до Німеччини та зустрівся з президентом країни Штайнмаєром: з'явилися перші фото

Кадри прибуття президента України Володимира Зеленського до штаб-квартири Міноборони Німеччини з'явилися у мережі.

Світлини опублікувало видання BILD.

Вони зроблені в ніч на неділю, 14 травня, у столичному районі Бендлер-блок, де розташована штаб-квартира Міноборони Німеччини.

Туди Володимир Зеленський прибув на вертольоті з аеропорту Берлін-Бранденбург (BER). По всьому центру Берліна посилено заходи безпеки. Авіалайнер із Зеленським на шляху до столиці ФРН із Риму супроводжували винищувачі.

"Це перший візит Зеленського до Німеччини з початку війни в Україні. Він проведе переговори з президентом Франком-Вальтером Штайнмаєром і канцлером Олафом Шольцем. У другій половині дня неділі вони вирушать в Аахен на урядовому авіалайнері в супроводі люфтваффе. Там Зеленському вручать Міжнародну премію ім. Карла Великого". Карла Великого", наголосили в повідомленні.

Зеленський у Німеччині

Фото: BILD

Як повідомляє Reuters, Володимир Зеленський вже зустрівся в Берліні з президентом Німеччини Штайнмаєром.

Також запланована зустріч з канцлером країни Олафом Шольцем.

Нагадаємо, ще до приїзду Зеленського уряд Німеччини вирішив виділити Україні новий пакет військової допомоги на 2,7 млрд євро. До нього увійдуть системи ППО, танки, БМП, артилерійські снаряди.

Сам Володимир Зеленський у своєму Telegram вночі опублікував короткий пост.

Довідка

Як повідомляла Рубрика, 13 травня Президент України Володимир Зеленський прибув до Італії для зустрічі з Президентом країни Серджо Маттареллою, Премʼєр-міністром Джорджією Мелоні та Папою Римським Франциском. Зеленський назвав цей візит важливим для перемоги України.

Зеленський у Римі також зустрівся з президентом Італії. Глава Італії заявив, що мир в Україні має бути справжнім, "не капітуляцією".

Окрім того, 13 травня, у Римі Глава України провів переговори з главою уряду Італії Джорджією Мелоні та заявив про важливі рішення для захисту українського неба.

У Ватикані президент України Володимир Зеленський та Папа Римський Франциск провели 40-хвилинну розмову. 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: