fbpx
Сьогодні
18:57 13 Тра 2023

Зеленський та Франциск говорили упродовж 40 хвилин та обмінялись подарунками

Фото: Vatican News

У Ватикані президент України Володимир Зеленський та Папа Римський Франциск провели 40-хвилинну розмову.

Про це інформує італійське видання La Repubblica.

Як повідомляють, Понтифік зустрів Зеленського, спираючись на свою тростину. Український Глава, вітаючи Папу Франциска, поклав руку на серце та схилив голову.

Під час розмови, як тривала 40 хвилин, з Папою Римським та Президентом України перебував перекладач. Деталі перемовин поки що невідомі.

Окрім розмови Папа Франциск та президент Зеленський обмінялися подарунками.

Понтифік презентував невелику скульптуру у вигляді оливкової гілки – символу миру. Своєю чергою український лідер подарував Папі ікону Мадонни, написану на залишках бронежилета.

Після розмови з Папою Франциском президент України покинув Ватикан.

Нагадаємо, що з початку повномасштабного вторгнення рф 24 лютого 2022 року Зеленський та інші українські посадовці регулярно зверталися до Папи з проханням відвідати Україну.

Папа Римський заявляв, що готовий здійснити візит, але тільки якщо зможе поїхати до Москви, щоб посприяти миру.

І ось, нарешті, на 444 день повномасштабної війни Зеленський приїхав з візитом до Франциска.

Нагадаємо, що 2 квітня Папа Римський Франциск заявив, що Ватикан бере участь у миротворчій місії, щоб спробувати покласти край конфлікту між Росією та Україною.

Таку заяву понтифік зробив після свого візиту в Будапешт, де зустрівся з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном і з митрополитом Іларіоном, представником російської православної церкви в Будапешті.

Однак пізніше в Офісі президента заявили, що Україні нічого не відомо про миротворчу місію Ватикану, про яку говорив Папа Римський Франциск. Влада країни не дала згоди на такі ініціативи.

Довідка

Як повідомляла Рубрика, 13 травня Президент України Володимир Зеленський прибув до Італії для зустрічі з Президентом країни Серджо Маттареллою, Премʼєр-міністром Джорджією Мелоні та Папою Римським Франциском. Зеленський назвав цей візит важливим для перемоги України.

Зеленський у Римі також зустрівся з президентом Італії. Глава Італії заявив, що мир в Україні має бути справжнім, "не капітуляцією".

Окрім того, 13 травня, у Римі Глава України провів переговори з главою уряду Італії Джорджією Мелоні та заявив про важливі рішення для захисту українського неба.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: