fbpx
Сьогодні
13:34 10 Тра 2023

У Польщі перейменували російський Калінінград: це офіційно

У Польщі Калінінград рф перейменували на Крулевец. Фото: GettyImages

Комісія стандартизації географічних найменувань Польщі ухвалила рішення змінити офіційну назву російського міста Калінінград на Крулевець. Надалі в польських документах російський Калінінград називатимуть саме так.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Rmf24.

"Для міста з російською назвою Калінінград рекомендується тільки польська назва Królewiec (Крулевець) і не рекомендується використовувати назву Калінінград польською мовою, а для адміністративної одиниці, в якій знаходиться це місто і носить назву російська назва Калінінградська область рекомендується польська назва obwód królewiecki і не рекомендується використовувати назву obwód kaliningradzki", – пише видання.

Як уточнюється, при внесенні змін комісія взяла до уваги те, що "місто, яке нині має російську назву Калінінград, відоме в Польщі під традиційною назвою Крулевець". До того ж було наголошено, що "факт назви великого міста, розташованого неподалік польських кордонів, ім'ям Михайла Івановича Калініна …має у Польщі емоційний, негативний характер".

Крім того, як підкреслюють автори, "події, пов'язані з нападом росії на Україну, нав'язуванням так званого "руського миру", веденням росією інформаційної війни, змушують звернутися до проблеми нав'язуваних імен, викликаючи великі суперечки, не зустрічаючи прийняття у Польщі".

Нагадаємо, раніше польський генерал, колишній командувач сухопутних військ Вальдемар Скшипчак заявив, що Калінінградська область перебуває під російською окупацією. І що Польща має "заявити на неї права".

Довідка

У Польщі планують звести військову базу в місті Олецько, яке знаходиться поблизу кордону з Калінінградською областю рф.

Також Польща розпочала встановлювати на кордоні з росією електронний бар'єр.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: