fbpx
Сьогодні
Відео 22:23 30 Кві 2023

Мерія Варшави вилучила школу при російському посольстві на користь держави

Будівля посольства росії у Варшаві. Фото:wikipedia.org

Міська влада Варшави вилучила на користь держави школу при посольстві російської федерації, де навчалися діти російських дипломатів. Працівники отримали наказ залишити будівлю протягом семи годин.

Як пише Рубрика, про це повідомляє російське видання The Insider.

Російське пропагандистське видання РИА Новости заявило, що представники мерії Варшави у супроводі поліції прибули до будівлі школи та почали ламати двері після відмови відчинити їх.

Речник МЗС Польщі Лукаш Ясина у коментарі Reuters зазначив, що будівля школи посольства належить державі. Також він сказав, що росія має право протестувати, але Польща діє в межах закону.

"Наша думка, підтверджена судами, полягає в тому, що це майно належить польській державі й було незаконно захоплено Росією", — наголосив Ясина.

У міністерстві закордонних справ росії відреагували на інцидент і заявили, що "цей зухвалий крок Варшави, який виходить за межі цивілізованих міждержавних відносин, не залишиться без жорсткої реакції та наслідків для польської влади".

"Ми розцінюємо цей останній ворожий акт польської влади як грубе порушення Віденської конвенції про дипломатичні зносини 1961 року та як посягання на російську дипломатичну власність у Польщі", — сказали в російському міністерстві.

Reuters зазначає, що раніше посол москви в Польщі Сергій Андрєєв розповів російським державним інформаційним агентствам, що будівля, в якій була посольська школа, є дипломатичною, яку польська влада не має права захоплювати.

26 квітня стало відомо, що прокуратура Польщі вилучила кошти з рахунків російського посольства й торговельного представництва. Йдеться про великі суми як у польських злотих, так і в доларах США.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: