fbpx
Сьогодні
17:15 07 Тра 2023

Польща прокоментувала перехоплення свого літака російським винищувачем: "спланована провокація рф"

Польща прокоментувала перехоплення свого літака винищувачем рф. / Фото: flickr.com

У Варшаві перехоплення російським винищувачем Су-35 польського прикордонного літака L410 Turbolet над Чорним морем розцінюють як сплановану провокацію.

Про це в ефірі Polsat News заявив речник уряду Польщі Пйотр Мюллер, повідомляє Рубрика.

"В рамках FRONTEX, інституції ЄС, яка займається захистом кордонів Євросоюзу, на зовнішніх кордонах ЄС проводяться різні види місій. Представники польської прикордонної служби брали участь саме в такій місії, яка була спрямована на моніторинг повітряного простору в межах Румунії", – зауважив він.

Мюллер наголосив:

"Це була більше спланована провокація з боку Росії. Ми бачимо, що Росія прагне привернути увагу міжнародної спільноти до такого типу провокацій".

Він додав, що метою росії є "зосередити міжнародну увагу на такого роду провокаціях".

Своєю чергою речниця Прикордонної служби Польщі Анна Міхальська в неділю повідомила PAP, що російський Су-35 тричі небезпечно наблизився до польського літака, на відстань до п'яти метрів, від чого той потрапив у турбулентність і екіпаж ненадовго втратив керування літаком.

Як повідомлялося у ЗМІ, польський прикордонний літак L410 Turbolet під час польоту над Чорним морем у межа місії Frontex неподалік повітряного простору Румунії був перехоплений російським винищувачем Су-35. Повітряний інцидент стався у п'ятницю, 5 травня.

За даними міністерства оборони Румунії, агресивні та небезпечні маневри винищувачів рф поблизу польських літаків створили високий рівень турбулентності і серйозні труднощі в управлінні літаками.

Екіпаж польського L410 Turbolet діяв професійно, літак благополучно сів у районі аеропорту Михайла Когелнічану.

Довідка

Польські літаки беруть участь в місії JO MMO Black Sea 2023 Європейського агентства із захисту кордонів (Frontex) у Чорному морі з 19 квітня цього року.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: