fbpx
Сьогодні
16:26 30 Кві 2023

Після пожежі в Севастополі росіяни почали тікати з півострова та влаштували затори на Кримському мосту

Фото: Reuters

Після масштабної пожежі на нафтобазі у тимчасово окупованому Севастополі росіяни почали масово втікати з Криму. У напрямку на виїзд через Керченський міст утворився багатокілометровий затор, який може призвести до простоювання у черзі близько доби.

Відео заторів та дані з порталу Flightradar.

Нагадаємо, що 29 квітня у тимчасово окупованому Севастополі яскраво палала нафтобаза яка є однією з найбільших у Криму.

Так званий губернатор Развожаєв заявив про атаку українських безпілотників та спробував переконати населення на півострові у тому, що "все під контролем".

Однак росіяни, що перебували в українському Криму в заяви загарбників не дуже повірили. Уже вдень у районі Керченського мосту почала утворюватися черга з приватних автівок на виїзд з півострова.

А до вечора вона розтяглася на багато кілометрів: самі водії припускають, що простояти у заторі доведеться близько доби.

"Кажуть, що практично добу можна провести в цьому заторі. Трохи не готові були до такого повороту, тому настрій дещо такий…" – каже один з автомобілістів.

Водночас напередодні, після вибухів у Севастополі, з тимчасово окупованого півострова вилетів російський урядовий борт Ту-204-300. Про це свідчать дані з порталу Flightradar. Напрямок руху борту не зазначався. Злітав він з аеропорту у Сімферополі, який закритий для цивільних лайнерів.

"На виїзд з Криму Керченським мостом утворився багатокілометровий затор. Водії говорять про те, що провести в пробці можна близько доби. Також за даними Flightradar, сьогодні із Криму вилетів російський урядовий борт Ту-204-300. Куди це ви всі?", зацікавився український журналіст Андрій Цаплієнко.

"Учорашній удар по нафтобазі у тимчасово окупованому Севастополі чомусь зіпсував настрій росіянам. Вони почали валити з Криму, внаслідок чого через тимчасово існуючий кримський міст утворився великий затор", прокоментував масову втечу росіян з Криму громадський діяч, блогер та волонтер Сергій Стерненко.

"Взагалі не хочу їхати з Криму", відразу ж згадалася фраза росіянки, яка була сказана після чергової "бавовни" у Криму та стала мемом, автори каналу "Кримський вітер".

Тим часом у Генеральному штабі Збройних сил України констатували: тривожно на півострові не лише цивільним росіянам.

"У тимчасово окупованому Севастополі неспокійно. В результаті вчорашньої масштабної пожежі, яка спалахнула на нафтобазі поблизу Козачої бухти, вогнем було знищено 10 резервуарів з нафтопродуктами, загальною місткістю близько 40 тисяч тонн.

У зв'язку з цим, містом поширились панічні чутки про нездатність російської протиповітряної оборони забезпечити безпеку власних стратегічних об'єктів.

Своєю чергою, відчуваючи початок так званого "гарячого курортного сезону" в тимчасово окупованому Криму, російські військовослужбовці почали писати рапорти на відпустку, в яких вказують місця її проведення на території континентальної Росії", – зазначили у Генштабі.

Там також підкреслили, що нафтобаза, на яку напередодні завітала "бавовна", забезпечувала пальним кораблі Чорноморського флоту рф. Які, своєю чергою, завдавали ракетних ударів по мирних містах України.

"Мішенями російських терористів ставали мирні люди та цивільні об'єкти. Водночас за наявною інформацією, в результаті пожежі на нафтобазі постраждалих немає", – додали в українському ГШ.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: