fbpx
Сьогодні
11:57 30 Кві 2023

Павел під час візиту в Україну залишив на військовій техніці послання росіянам: "їдьте додому, доки не пізно"

English version here

Фото: Твіттер / Petr Pavel

Президент Чехії Петр Павел перебував з дводенним візитом в Україні та залишив російським агресорам послання на військовій техніці, закликаючи росіян забиратися з України.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Twitter чеського Глави, де він виклав світлину з написом.

З фото та повідомлення Павела можна зробити висновок, що це борт української техніки, яка братиме участь у майбутньому контрнаступі.

"Мені знайоме це відчуття. Ваш підрозділ рушає на передову, і ви хочете йти з ним, хочете вести й бути прикладом. Як командир, я завжди був поруч зі своїми солдатами. Зараз це вже не моя роль. Я приїхав сюди, щоб підбадьорити вас.

Ми з вами. Ви помститеся за полеглих, ви відстоїте свободу. Росія, забирайся додому", – написав президент Чехії.

Як відомо, генерал Павел раніше обіймав посаду голови Військового комітету НАТО, що є другою після генсека посадою в Альянсі. Раніше ніхто з чеського народу до того чи після не підіймався так високо у структурі Альянсу.

Довідка

Нагадаємо, що президентка Словаччини прибула в Україну вранці 28 квітня разом із президентом Чехії Петром Павелом. Для нього це перший візит в Україну як лідера держави.

Після першого дня поїздок на північ Київщини та ключових зустрічей у столиці президенти залишилися на ночівлю. Це доволі рідкісний випадок для візитів іноземних топ-посадовців під час повномасштабної війни.

Надвечір 28 квітня їм довелося провести одну із зустрічей в укритті через нову повітряну тривогу.

Як писала Рубрика, у суботу, 29 квітян, Петр Павел вирушив у Дніпропетровську область, на якій Чехія сфокусує свою підтримку.

За інформацією чеських ЗМІ, президент перетнув західний кордон України близько 9 годин ранку у неділю і вдень виступить з пресконференцією вже у Чехії.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: