fbpx
Сьогодні
16:08 29 Кві 2023

Під час перебування у Дніпрі чеський лідер Павел відвідав переселенців

Фото: Твіттер / Petr Pavel

29 квітня, президент Чехії Петр Павел під час поїздки до Дніпра відвідав переселенців, які втратили свої домівки через російську агресію.

Про це він написав у Twitter, пише Рубрика.

"Через війну багато українців втратили свої домівки. Близько 200 тисяч із них знайшли притулок у Дніпрі", наголосив чеський лідер у повідомленні.

Президент Чехії також підкреслив, що приоритетом для його країни є також надання гуманітарної допомоги українцям.

Петро Павел, президент Чехії у Дніпрі

Фото: Твіттер /
Petr Pavel

"Забезпечення гідних умов для їхнього життя є запорукою стабільності України та Європи. Таким чином, гуманітарна допомога та допомога розвитку є одним із головних напрямків, на якому Чеська Республіка зосередиться в Дніпрі", – додав Павел.

Чеський президент побував біля будинку, в який влучила російська ракета.

"Я пережив війну. Я сподівався, що більше ніколи не побачу подібних фотографій. Але дніпровські реалії показують, що ми нічого не вивчили в історії. Війна Росії проти України – це варварське вбивство мирного населення. Вшанування пам'яті 46 жертв російської атаки. Вони померли посеред канікул, вдома, де почувались у безпеці", наголосив він.

Петр Павел, президент Чехії у Дніпрі

Фото: Твіттер /
Petr Pavel

Нагадаємо, що у суботу, 29 квітня, президенти Чехії та Словаччини почали другий день візиту до України, на який запланували поїздку у регіони.

За словами президента, Чеська Республіка підготувала проєкти у п'яти ключових сферах відбудови України, наприклад у сфері охорони здоров'я, енергетики та ЖКГ.

Як писала Рубрика, президенти Чехії та Словаччини прибули до Києва вранці 28 квітня, одразу після масованої ракетної атаки рф по українських містах.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: