fbpx
Сьогодні
09:31 27 Кві 2023

росіяни мають намір ввести ще понад 80 пунктів огляду на в'їздах в Крим: готуються до контрнаступу ЗСУ, - ISW

Готуючись до потенційних контрнаступів ЗСУ, російські посадовці, ймовірно, нарощують зусилля для забезпечення безпеки та вдосконалення наземних ліній комунікацій через Керченську протоку до окупованого Криму.

Як пише Рубрика, про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW).

Там вказують, що глава "росавтодору" Микита Храпов 26 квітня заявив, що російські будівельники завершили найскладніші етапи відновлення залізничної ділянки Керченського мосту. Очікується, що залізничний рух мостом буде відновлений достроково у травні.

Представник Мінтрансу рф 26 квітня заявив, що до 28 квітня планують запрацювати понад 80 пунктів огляду на під'їздах до Керченського мосту.

Як пишуть аналітики, супутникові знімки вказують на те, що російські війська станом на 25 квітня перекинули бронетехніку й артилерійські системи з окупованого Криму в невизначений район.

На знімках видно військовий склад біля Тургенєвого (21 кілометр на північний схід від Джанкоя) з бойовими броньованими машинами, танками та артилерійськими системами.

"російські війська могли перекинути військову техніку для підтримки поточних російських наступальних операцій у Донецькій області або на інших ділянках фронту, готуючись до можливого контрнаступу України", — пояснили в ISW.

Довідка

У серпні 2022 року міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков розповів, що після встановлення української адміністрації у Криму почнеться не лише реінтеграція, але й відбудова. У межах цієї програми Крим хочуть зробити частиною відкритого європейського транспортного простору.

Радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк повідомив, що Україна вже розробляє маршрути евакуації для мешканців нині окупованого Криму, які захочуть залишити півострів під час активної фази його звільнення.

А в лютому цього року віцепрем'єр-міністерка — міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук заявляла, що після деокупації Криму управлінські посади можуть отримати українські ветерани.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: