fbpx
Сьогодні
12:27 25 Кві 2023

ЗМІ: у Севастополі росіяни посилено охороняють бухти: чергування несуть гвинтокрили, катери та бойові дельфіни

У тимчасово окупованому кримському Севастополі вхід до бухти, куди змогли прорватися надводні безпілотники, захищає низка фізичних бар'єрів, а також він перебуває під наглядом гелікоптерів, катерів, та бойових дельфінів.

Про це пише видання морського флоту Великобританії Naval News.

Нагадаємо, що 24 квітня в тимчасово окупованому росіянами Севастополі пролунали вибухи. Про це повідомив "губернатор" окупованого Севастополя Михайло Развожаєв.

Він заявив, що нібито один надводний дрон знищили сили ППДО, другий вибухнув сам. За його словами, все сталося на зовнішньому рейді і нібито жодних об'єктів не пошкоджено.

Водночас варто зазначити, що напередодні редактор видання BlackSeaNews Андрій Клименко після перегляду відео з вибухом у Севастополі упізнав на ньому Стрілецьку бухту.

З його слів, це свідчить про те, що надводний дрон пройшов до Стрілецької бухти Севастополя. Він вибухнув приблизно навпроти гуртожитку та навчальних корпусів Севастопольського приладобудівного інституту.

"Атака (надводних безпілотників 24 квітня – ред.) сталася в той час, коли Росія докладає значних зусиль для посилення захисту гавані від таких атак.

Зараз вхід до Севастопольської бухти захищений щонайменше 6 шарами фізичних бар'єрів. Це на додаток до патрульних катерів, вертолітних патрулів, бойових дельфінів та гарматних установок", зазначили у статті.

Севастополь, оборона

Фото: Naval News

Як наголошують у видання, завдяки такій обороні 24 квітня нібито жоден з безпілотників не потрапив до бухти.

Naval News зазначає, що посилена оборона бухт в першу чергу спрямована проти українських морських безпілотників. Адже Севастополь є головною військово-морською базою російського флоту в Криму. А значить і ключовою ціллю для України, "особливо в разі будь-якого запланованого контрнаступу".

За даними видання, охорону Севастополя посилили після атаки морських дронів у жовтні 2022 року, коли були уражені кілька російських кораблів. Ця оборона "виглядала більш серйозною".

У Naval News нагадують, що про те 22 березня 2023 року українські морські безпілотники знову атакували Севастополь. Вони не завдали серйозного удару, але знову проникли у внутрішню гавань. Тому Naval News припускає, що нові оборонні споруди, ймовірно, були відповіддю на це.

Незалежний аналітик з питань оборони Бенджамін Пітте розповів виданню, що нові оборонні споруди є частиною ширших зусиль з укріплення Криму.

Зокрема, упродовж останніх тижнів:

  • російські кораблі частіше патрулюють поблизу Керченської протоки,
  • на землі окупанти облаштовують велику кількість траншей навколо ключових місць,
  • в повітрі росіяни стають більш агресивними щодо розвідувальних місій НАТО.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: