fbpx
Сьогодні
15:45 27 Бер 2023

Подоляк заявив, що російсько-українська війна не закінчиться без Криму

English version here

Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк заявив, що російсько-українська війна не закінчиться без Криму, який є для президента рф путіна "кощеєвою смертю".

Про це він сказав у інтерв'ю УНІАН.

"Безумовно він вже почався, кілька місяців тому", – сказав Подоляк, відповідаючи на запитання, чи можна говорити, що в Криму вже почався спекотний весняний сезон, як раніше анонсував радник керівника ОП.

Він зауважив, що "глобальні політичні еліти заявили, що Крим є невід'ємною частиною України".

"І будь-які військові операції України там – абсолютно легітимні в рамках Міжнародного кримінального права. Уже очевидно, раз триває війна такої інтенсивності, Крим зобов'язаний повернутися в Україну", – підкреслив Подоляк.

Радник керівника ОП наголосив, що "Крим – це наша територія".

"Ми говорили про злочини, які росія скоює, і про невідворотність покарання. Так ось, все це почалося в Криму. Кожного, хто крав наше майно, хто захоплював наші будинки, виганяв наших людей, треба ідентифікувати, включаючи колаборантів, і притягнути до відповідальності. По-третє, війна не закінчиться без Криму. Він є, по суті, "кощеєвою смертю" для путіна. Це обнулить усе, що стосується так званого "путінізму" і остаточно десакралізує путіна на внутрішньому ринку", – сказав Подоляк, зауваживши, що "всю трансформацію, яку росія повинна була пройти за 10-15-20 років після смерті путіна, вона пройде в найближчі рік-два".

Подоляк вважає, що "росія в такому вигляді є абсолютно неконкурентною і марною для світової спільноти".

"Вона (росія – ред.) продавала на глобальному ринку тільки одне – "бійтеся нас". Концепції шантажу, політичного вбивства, підтримки терористичних рухів, втручання у внутрішньополітичні процеси, концепцію диктату, створення локальних криз і так далі. Зараз вона запропонувала світу ще й концепцію гарячих масштабних воєн. У такому вигляді рф абсолютно не потрібна, вона завжди дестабілізовуватиме міжнародні правила та принципи. Так, є інші країни, та ж КНДР або Іран. Але в міру зникнення росії з глобального порядку агресивність цих країн різко падатиме. Відповідно ми отримаємо зовсім іншу політичну карту світу", – вважає Подоляк.

Довідка

Постійна представниця Президента України в АРК Таміла Ташева заявила, що стратегія деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої території АР Крим та міста Севастополя закріпить ключову тезу, що завершення війни розпочнеться зі звільнення Криму.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: