fbpx
Сьогодні
15:34 25 Кві 2023

Зернова угода ні до чого: в ГУР відреагували на звинувачення рф щодо використання Україною продовольчих коридорів для атак Криму

English version here

Представник Головного управління розвідки Андрій Юсов. Фото Ковальчук Віктор / УНІАН

У Головному управлінні розвідки назвали брехливою маніпуляцією звинувачення міноборони російської федерації щодо використання Україною зернових коридорів для атаки по окупованому Севастополю.

Про це сказав речник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов у коментарі "Суспільному".

"Останні події в Криму стосувались виключно військових об'єктів і жодним чином не пов'язані з зерновою угодою, яка передбачає українські порти і цивільні порти, коли мова йде про підконтрольну Україні територію", наголосили в українській розвідці.

Юсов підкреслив, що коли мова йде про Крим, то насамперед говорять про окуповану територію і військові об'єкти російських агресорів.

"Україна дотримується міжнародних зобов'язань, в тому числі виконує всі зобов'язання, які стосується зернового коридору", підкреслив Юсов.

Довідка

Нагадаємо, що росія 17 квітня вдруге заблокувала інспекції суден у територіальних водах Туреччини.

Країни "Великої сімки" закликали до продовження, повної імплементації та розширення критично важливої угоди про експорт українського зерна Чорним морем.

Нагадаємо, що 24 квітня в тимчасово окупованому росіянами Севастополі пролунали вибухи. Про це повідомив "губернатор" окупованого Севастополя Михайло Развожаєв.

Своєю чергою міністерство оборони рф звинуватило Україну в порушенні "зернової угоди". Там заявили, що українські безпілотники нібито атакували Севастополь, використавши "зернові коридори".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: