fbpx
Сьогодні
13:47 25 Кві 2023

Сирський дав детальне пояснення про доцільність оборони Бахмута

Бої за Бахмут мають важливе значення не лише для російських загарбників, а й для нас. Тривала оборона міста доцільна з військової точки зору. 

Про це повідомляє Рубрика з посилання на інтерв'ю командувача східним угрупуванням ЗСУ генерал-полковника Олександра Сирського агентству "Інтерфакс-Україна".

"Адже протягом декількох місяців на цьому напрямку ми стримуємо наступ ворога і не даємо йому збільшувати фронт. Окрім того, ми завдаємо ворогу значних втрат – знищуємо їхні найпрофесійніші підрозділи, озброєння та військову техніку", – сказав Сирський у відповідь на прохання пояснити простими словами військову доцільність оборони міста.

За його словами, подальше утримання Бахмута має важливе значення для оборони з декількох причин:

  • місто є важливим вузлом оборони, утримання якого забезпечує стійкість оборони угруповання військ в цілому;
  • Бахмут є вдало розміщеною природною фортецею, яка оточена річками та розміщена на пагорбах, що сприяє веденню оборони;
  • також захисту міста сприяє наявність багатоповерхової забудови та розвинена інфраструктура на лівому березі річки Бахмутовка, де ведуть оборону наші війська;
  • бій щодо оволодіння містом є специфічним видом бойових дій, який потребує особливих навичок та створює труднощі для військ, які вели наступ в умовах лісостепу;

Бахмут є частиною Костянтинівсько-Краматорської агломерації, утримання якої виключає вихід противника у фланг та тил угруповань наших військ на Лисичанському та Донецькому напрямках.

Довідка

Нагадаємо, у квітні росія активізувала наступ на Бахмут. За даними британської розвідки, сили міноборони рф та групи "Вагнера" покращили взаємодію.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: