fbpx
Сьогодні
09:22 14 Кві 2023

Розвідка Британії: армія рф активізувала наступ на донецький Бахмут, посиливши "вагнерівців" підрозділами ПДВ

У Донецькій області російська армія активізувала наступ на місто Бахмут, оскільки сили міністерства оборони рф та групи "Вагнера" покращили взаємодію між собою.

Про це інформує Рубрика, посилаючись на огляд розвідки Міністерство оборони Великобританії станом на 14 квітня.

"Росія активізувала наступ на місто Бахмут Донецької області, оскільки сили Міністерства оборони Росії та групи "Вагнера" покращили взаємодію", наголосили аналітики.

Як зазначають британські розвідники, українська оборона, як і раніше, утримує західні райони міста. Проте за останні 48 годин зазнала особливо інтенсивного артилерійського обстрілу з боку російської армії.

Розвідка Британії повідомила, що штурмові групи "Вагнера" продовжують основний наступ через центр міста.

Водночас російські повітряно-десантні війська (ПДВ) змінили частину підрозділів "Вагнера", які забезпечують північний та південний фланги операції.

"Українські сили стикаються зі значними проблемами з поповненням запасів, але організовано йдуть з позицій, які вони були змушені залишити", – зазначають у Міноборони Британії.

На початку квітня британська розвідка повідомляла, що російські війська просунулися в центр Бахмута, оскільки "Вагнер" і командири міноборони росії призупинили свою безперервну ворожнечу і покращили співпрацю.

Також розвідка Британії заявляла, що передача повітряно-десантним військам рф термобаричних систем ТОС-1А може свідчити про майбутнє зростання їхньої ролі в наступальних операціях в Україні.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: