fbpx
Сьогодні
09:08 25 Кві 2023

ISW: за останні два дні російська армія не досягла жодних територіальних успіхів у донецькому Бахмуті

Ворог продовжує наземні атаки в Бахмуті на Донеччині, а також в околицях міста. Українські Сили оборони відбили наступ російсько-окупаційних військ на північний захід від міста-фортеці.

Про це пише Рубрика, посилаючись на це звіт Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики також зауважили, що за останні два дні окупаційна армія не досягла жодних територіальних успіхів.

В ISW пояснили з посиланням на український Генштаб, що ЗСУ відбили російські атаки на північний захід від Бахмута. Зокрема, поблизу Новомаркового, Григорівки та Богданівки.

Окрім того, українські військовослужбовці продовжують бої, аби відкинути найманців "Вагнера" від дороги Хромове-Часів Яр. Своєю чергою, російські регулярні війська вели позиційні бої з ЗСУ на північний захід від Бахмута.

Російські "воєнкори" також стверджували, що 23 і 24 квітня сили "вагнерівців" наступали в північному і західному Бахмуті, зокрема у районі залізничного вокзалу.

"Власник групи "Вагнера" Євген Пригожин стверджував, що робота його бойовиків полягає в тому, щоб виснажити українські сили перед можливим контрнаступом, оскільки падіння Бахмута не змінить оперативну ситуацію Росії на напрямку Донецької області", підкреслили у звіті.

Нагадаємо, що командувач східного угруповання військ генерал-полковник Олександр Сирський повідомив 24 квітня про важкі бої на Бахмутському напрямку та контратаки ЗСУ. Наступальні дії противника в декількох приміських населених пунктах Бахмута зазнали невдач.

Як повідомляла британська розвідка, активність наступальних дій навколо Донецька дещо знизилася внаслідок того, що командування російською армією найімовірніше перенаправило ресурси на Бахмутський напрямок.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: