fbpx
Сьогодні
13:16 18 Кві 2023

Буданов проаналізував ситуацію на фронті: росія перейшла до оборони, проте є два винятки

Фото: ARMYINFORM

Росія ставить перед собою завдання утримати захоплені території, тому армія рф вже припинила наступ та перейшла до стратегічної оборони. Винятком являються тільки два напрямки – Бахмутський та Авдіївський.

Про це заявив голова ГУР Міноборони Кирило Буданов в інтерв'ю Radio NV.

Очільник ГУР зазначив, що росія вже провалила понад п'ять спроб здійснити наступальну операцію.

Головний розвідник країни наголосив, що наступального потенціалу у ворога наразі немає і найближчим часом не буде.

"31 березня 2023 року провалилася чергова спроба російського наступу, так званого зимово-весняного. Вони мали вийти на адмінкордони Донецької і Луганської області.

Знову ж таки, це навіть не п'ята вже спроба, яка провалилася. Наступального потенціалу для проведення стратегічної наступальної операції в Росії станом на зараз нема. І найближчим часом не буде", підкреслив Буданов.

Зі слів очільника ГУР, "Росія перейшла до стратегічної оборонної операції", щоб утримати захоплені території, стримавши український контрнаступ.

"Винятком є два райони. Перший – спроба захопити Бахмут. Треба теж відверто сказати, що Бахмут вони ось майже захоплюють, згідно з їхніми ж особистими заявами, з червня 2022 року. Скоро буде календарний рік.

Там ситуація складна, але все ж таки Бахмут як стояв, так і стоїть. Друге – це спроба зробити напівохоплення Авдіївки з північного боку, там поряд основний фронт Мар'їнки, в принципі спроба активних дій там", – зазначив голова ГУР Міноборони.

Нагадаємо, що Кирило Буданов розповів про можливості українських БПЛА. За його словами, наші безпілотники здатні долати великі відстані, долітати до Москви й далі.

Окрім того, очільник ГУР заявив, що цього та наступного року відбуватиметься завершення війни.

Також Буданов підкреслив, що контрнаступ військових Збройних сил України йде за планом. Однак плани з його реалізації не будуть розповсюджуватись на загал.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: