fbpx
Сьогодні
10:13 18 Кві 2023

Розвідка Британії: з лінії фронту в районі Донецька командування армії рф перекидає на Бахмут додаткові сили

Фото: Головне управління розвідки Міноборони України

Активність наступальних дій навколо Донецька дещо знизилася внаслідок того, що командування російською армією найімовірніше перенаправило ресурси на Бахмутський напрямок.

Про це пише Рубрика, посилаючись на огляд розвідки Міноборони Британії станом на 18 квітня.

"На лінії фронту на Донбасі тривають запеклі бої. Однак існує реальна можливість того, що Росія зменшила чисельність своїх військ і знизила активність наступальних дій навколо Донецька, найімовірніше, для того, щоб перенаправити ресурси на Бахмутський напрямок", повідомили британські розвідники.

У Міноборони Британії також наголосили, що у Бахмуті сили російської армії та групи "Вагнера" продовжують повільно просуватися вперед. Лінія фронту в центрі міста проходить переважно вздовж головної залізничної лінії.

"Україна загалом стримує російське оточення з півдня вздовж вулиці Корсунської, старої головної дороги на захід від міста. Для обох сторін точна послідовність будь-якого значного відведення своїх підрозділів навколо Бахмута стала критично важливим питанням, оскільки Україна хоче вивільнити наступальні сили, а Росія, ймовірно, прагне відновити оперативний резерв", аналізує британська розвідка.

Раніше в розвідці Британії вказували на чергове свідчення "міжусобної боротьби" у рф через війну в Україні.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: