fbpx
Сьогодні
21:27 15 Кві 2023

Безпекове рішення. У Києві на прилеглих до шкіл територіях встановлять відеонагляд

Системи відеоспостереження встановлять на території кожної столичної школи. Мета – контролювати усі процеси, що відбуваються у навчальних закладах, та забезпечити безпеку дітей

Про це повідомив директор КО "Муніципальна охорона" Сергій Чернишев в ефірі телеканалу "Київ".

За словами посадовця, відеонагляд буде встановлено для контролю за прилеглою територією довкола шкіл. У разі потреби такі системи облаштують і всередині кожного навчального закладу.

"У кожному навчальному закладі Києва наразі встановлена кнопка тривожного реагування. У разі спрацювання цієї кнопки туди виїжджають наші групи швидкого реагування і розбираються у ситуації в разі потреби. І у залежності від ситуації, якщо, наприклад, виявлено адміністративне або кримінальне правопорушення, викликають наряд", – розповів Чернишев.

Камери не встановлюватимуть у кожному класі, утім розмістити їх можуть у вхідній групі школи.

"У випадку якоїсь ситуації у навчальному закладі ми матимемо змогу ще на шляху туди вже бачити картинку. Наш охоронець, який знаходиться там, в ідеалі теж буде бачити картинку, контролювати периметр і усередині школи ті процеси, які відбуваються", – сказав посадовець.

Він запевнив, що гроші з батьків на це збирати не будуть – щодо цього буде виділено фінансування з бюджету Києва. Терміни реалізації проєкту – поки не визначені.

"В ідеалі дуже б хотілося у цьому році, або, як мінімум, хоча б запустити цьогоріч кілька цих навчальних закладів у режимі пілотного проєкту, щоб можна було відпрацювати алгоритми і отримати якийсь досвід", – заявив Чернишев.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: