fbpx
Сьогодні
14:38 14 Кві 2023

Погляньте правді в очі: речник українського МЗС відреагував на скандальну заяву Орбана

Фото: twitter.com/OlegNikolenko

Саме допомога країн-партнерів українському народу забезпечує мирне небо над Будапештом та іншими європейськими містами, тому перш, ніж робити провокативні заяви, угорському прем'єру Віктору Орбану потрібно поглянути правді в очі.

Про це інформує Рубрика, посилаючись на заяву речника Міністерства закордонних справ Олега Ніколенка у Facebook у відповідь на репліку Орбана про "фінансово неіснуючу Україну".

"Чергова антиукраїнська заява. Зовсім не дивуємося, що вона отримала миттєву схвальну реакцію в Москві", відповів Ніколенко.

Як наголосив представник українського МЗС, цинічним є те, що угорське керівництво висловлюється про фінансові питання інших країн в той час, коли сама Угорщина отримує чималі гроші від ЄС для підтримки своєї економічної стабільності.

"Закликаємо Віктора Орбана глянути правді в очі: підтримка України – не благодійність. Підтримуючи Україну, Європа інвестує насамперед у свою власну безпеку.

Натомість угорська влада має бути вдячна за те, що на тлі безпрецедентної російської агресії українці, ціною власних життів, тримають мирне небо над Будапештом та іншими європейськими містами", – зауважив Ніколенко.

Нагадаємо, що прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан зробив чергову скандальну заяву, назвавши Україну "фінансово неіснуючою". Також він висловив думку, що" без підтримки партнерів війна одразу закінчиться".

"Україна в фінансовому сенсі неіснуюча країна. Вона не може себе фінансувати. Питання в тому, збережемо ми Україну чи ні. Як тільки ми кажемо "ні", тоді війна закінчується", – сказав Орбан.

На його слова вже встигли схвально відреагувати в Москві. Заступник секретаря Ради безпеки рф дмитро мєдвєдєв назвав угорського прем'єра "молодцем"

"Молодець, сміливо і точно для європейського політика", – заявив Мєдвєдєв.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: