fbpx
Сьогодні
11:58 14 Кві 2023

Орбан вчергове зробив провокуючу заяву, назвавши Україну "фінансово неіснуючою": на росії його похвалили

Прем'єр Угорщини Віктор Орбан знову провокативно назвав Україну "фінансово неіснуючою країною" і що без підтримки партнерів війна одразу закінчиться. Така заява викликали схвальну реакцію у кремлі.

Висловлення Орбана наводить угорське видання Magyar Nemzet.

Угорський очільник уряду нарікав на те, що у Європі громадська думка ще не готова змусити лідерів країн переглянути санкційну політику щодо росії.

Проте він впевнений, що "цей час настане". Орбан скаржився на нібито більше поганих новин з України щодо становища угорської громади. Потім перейшов до того, що Європа змушена фінансувати багато потреб України.

"Україна у фінансовому сенсі неіснуюча країна, вона не може сама себе фінансувати. Питання стоїть про те, чи ми утримуємо Україну, чи ні. Щойно ми скажемо "ні" – війна закінчиться", наголосив прем'єр Угорщини.

Орбан акцентував, що Європа дає кошти на українські пенсії, заробітні плати, потреби освіти й охорони здоров'я, відтак не даючи ці кошти у свої бюджети. З його слів, так "не може тривати безкінечно".

Слова Орбана вже помітив заступник секретаря Ради безпеки рф дмитро мєдвєдєв.

"Молодець, сміливо і точно для європейського політика. Можна лише додати, що як тільки закінчиться західне фінансування, закінчиться сама Україна", – відреагував Мєдвєдєв.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: