fbpx
Сьогодні
22:01 14 Кві 2023

Глава кремля погодив посилення мобілізації, відтепер росіяни будуть отримувати повістки онлайн

Президент росії володимир путін підписав закон про введення в країні нових методів мобілізації для росіян. Тепер в російській федерації повістки будуть відправляти онлайн.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на ТАСС.

Згідно з новим законом, тепер в росії повістки можуть бути надіслані громадянам у письмовій формі під розписку, поштою рекомендованим листом із повідомленням про вручення, а також в електронній формі.

Закон передбачає створення цифрового реєстру військового обліку, веденням якого займуться військові комісаріати. У ньому зберігатимуться особисті дані військовозобов'язаного, зокрема місце проживання і місце перебування, місце роботи, відомості про стан здоров'я та інші дані.

Передавати відомості до реєстру зобов'язані будуть МВС, ФНС, суди, медичні організації, навчальні заклади та інші відомства й організації.

Військкомати зможуть надсилати повістки рекомендованими листами за місцем проживання або в електронному вигляді в особистий кабінет на "Держпослугах".

Повістку вважатимуть отриманою одразу після її розміщення в особистому кабінеті.

Після того, як повістку вважатимуть врученою, військовозобов'язаному забороняють виїзд із країни доти, поки він не з'явиться до військкомату.

Також у рф обмежується право керування автомобілем, у випадку, якщо ухильник не прийшов до військкомату протягом 20 днів.

Зауважимо, що у повному обсязі реєстр військовозобов'язаних рф буде запущено не раніше осіннього призову. росіяни зможуть перевірити наявність права на відстрочку й оскаржити повістку в разі незгоди з нею на порталі держпослуг.

Довідка

Нагадаємо, що 11 квітня, російська Держдума схвалила законопроекти, які вводять нові методи для мобілізації росіян. Зокрема, пропонується видача повісток онлайн, а на військовий облік будуть ставити навіть без присутності громадянина у військкоматі.

Також, в росії з 1 квітня стартував весняний призов на військову службу. В рамках нього російський диктатор володимир путін хоче призвати 147 тисяч росіян.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: