fbpx
Сьогодні
21:17 30 Бер 2023

Очільник кремля підписав указ про весняний призов на військову службу: подробиці

Президент країни-агресорки володимир путін підписав указ про призов на строкову військову службу, який проведуть у період від 1 квітня до 15 липня 2023 року.

Про це повідомляють російські засоби масової пропаганди.

Як зазначають росзмі, на строкову службу в рф планують призвати 147 тис. осіб віком від 18 до 27 років.

"Здійснити від 1 квітня до 15 липня 2023 р. призов на військову службу громадян Російської Федерації віком від 18 до 27 років, які не перебувають у запасі і підлягають призову на військову службу, у кількості 147 тисяч осіб", повідомили в указі очільника кремля.

наказ путіна про призов весняний

Фото: Скріншот

Нагадаємо, що навесні минулого року до російського війська призвали 134,5 тис. осіб. А під час осіннього призову 2022 року на строкову службу до армії рф було призвано 120 тис. осіб.

Нагадаємо, за підрахунками видання Bloomberg, росія збільшила кількість військовослужбовців своєї армії 2022 року на 500 тис. осіб. З цієї кількості близько 100 тис. були завербовані до приватних військових компаній.

У січні міністр оборони росії сергій шойгу оголосив про завдання збільшити чисельність російських військ до півтора мільйона впродовж трьох років.

Передбачається, що майже половина з них будуть контрактниками. Також у росії Державна дума розглядає підвищення граничного віку служби за призовом з 27 до 30 років.

Зазначимо, що після повномасштабного вторгнення рф в Україну на території ворожої держави стався могильний "бум" – росіяни регулярно отримують з українського фронту труни з ліквідованими окупантами. 

Лише за минулу добу, 29 березня, українські захисники ліквідували 560 окупантів. А також 8 ворожих ББМ, 12 артилерійських систем та 1 танк.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: