fbpx
Сьогодні
11:51 08 Кві 2023

Петиція про надання дозволу демобілізуватися військовим в Україні через 18 місяців, набрала голоси: тепер її розгляне президент

Президент Володимир Зеленський розгляне петицію щодо надання права військовослужбовцям звільнитися через півтора року після мобілізації, оскільки вона набрала понад 25 тисяч голосів.

Про це пише Рубрика, посилаючись на відповідну петицію, яку опублікували на сайті Офісу президента.

"Уже більш як рік наші військові перебувають на фронті і не розуміють, скільки їм ще доведеться там бути, і існує нагальна необхідність врегулювати терміни … Невизначеність термінів служби призводить до погіршення морально-психологічного стану військових", пише автор петиції Олексій Гончаренко.

Автор прохання зазначає, що у Верховній Раді вже зареєстрований законопроєкт №9142, який пропонує дати громадянам України право на звільнення через півтора року після мобілізації. Це в тому випадку, якщо вони не висловили бажання продовжувати військову службу.

Також цей законопроєкт пропонує надати відстрочку від призову на 5 років для тих, хто демобілізований та відслужив максимальний термін служби за призовом під час мобілізації.

Тому автор петиції просить президента України звернутися до Верховної Ради з проханням невідкладно розглянути запропонований законопроєкт і встановити терміни для демобілізації.

Нагадаємо, у грудні 2022 року президент Володимир Зеленський уже відповідав на електронну петицію щодо військовослужбовців. У ній пропонувалося демобілізувати за бажанням мобілізованих військовослужбовців, що вже відслужили рік.

Зеленський наголошував, що мобілізовані військові під час воєнного стану звільняються з військової служби лише з визначених законом поважних причин. Зокрема, за віком, станом здоров'я тощо. Однак він звернувся до прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля з проханням опрацювати це питання.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: