fbpx
Сьогодні
15:01 12 Кві 2023

Для науковців, які постраждали від війни, в Україні запустили платформу "Наука в небезпеці" - навіщо це рішення

English version here

Фото: Міністерство освіти і науки України

В Україні створили платформу "Наука в небезпеці", яка присвячена дослідникам, що постраждали через війну.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Міністерства освіти і науки України.

У чому проблема?

Десятки наукових установ були зруйновані або окуповані, а сотні вчених були змушені залишити свої домівки, дослідження чи робочі місця.

Яке рішення?

Повідомляють, що в Україні створили платформу "Наука в небезпеці", яку презентувала громадська організація Куншт. Платформа "Science at Risk" доступна за лінком.

"Наука під загрозою" — нова платформа для вчених, які постраждали від війни. Це спільнота та веб-платформа, спрямована на популяризацію досвіду українських вчених, пошук міжнародних партнерів і донорів, а також розповідь історії українських вчених під час війни для широкої аудиторії.

Як це працює?

Чим допоможе проєкт

  • Популяризувати експертизу українських учених.
  • Знаходити міжнародних партнерів і донорів.
  • Розповідати історії українських науковців під час війни.

Окрім того планують, що українські науковці працюватимуть в експертних робочих групах, аналізуватимуть ситуацію в Україні та шукатимуть шляхи вирішення як нагальних, так і довгострокових проблем у розвитку науки та освіти.

Проєкт здійснюється за підтримки Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні, Alfred P. Sloan Foundation та за сприяння Міністерства освіти та науки України і Національного фонду досліджень. Відповідальна за реалізацію проєкту ГО "Куншт".

Як писала Рубрика, Академія наук молодих вчених Фінляндії визначила ключові способи допомоги для українських дослідників в Україні та за кордоном. Відповідний звіт опублікували в березні на сайті Академії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: