fbpx
Сьогодні
13:03 11 Кві 2023

Для відбудови Маріуполя окупаційна влада завезе в'язнів з Білорусі, - радник мера

Фото: Телеграм/ Петро Андрющенко

Білоруських в'язнів, які були засуджені за нетяжкі злочини, хочуть привезти російські загарбники на будівельні роботи до окупованого Маріуполя Донецької області.

Про це інформує Рубрика, посилаючись на радника мера Маріуполя Петра Андрющенка в ефірі "Свобода. Ранок".

"Буквально вчора ми отримали додаткову інформацію, що ухвалено рішення, що не лише росіяни будуть. Збираються привезти найближчим часом вже з Білорусі людей, які засуджені за нетяжкі злочини для того, щоб вони також займалися будівельними роботами на території Маріуполя", розповів чиновник.

Проте Андрющенко не уточнив, на яких саме умовах білоруські в'язні будуть виконувати роботи у Маріуполі. Однак радник зазначив, що російські будівельники, які прибувають до Маріуполя, хочуть залишитися жити в місті.

"Вони не планують нікуди виїжджати, вони планують будувати житлові будинки, квартали і не приховують, що вони будують це саме для себе – під ту програму іпотеки, яка запущена в Росії з лютого цього року – під 2%.

Вже навіть 40 тендерів у Москві розіграно. Їх отримали фірми, які належать наближеним до Кремля. І будуть будувати за федеральний бюджет все це. Тому їх кількість буде зростати", наголосив чиновник.

Нагадаємо, що загарбники в Маріуполі зносять залізничний вокзал.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: