fbpx
Сьогодні
19:09 23 Бер 2023

В окупованому Маріуполі розпочали виселення мешканців ЖК "Невський", які так радісно вітали путіна

Фото: Телеграм/ Петро Андрющенко

У зруйнованому Маріуполі окупаційна влада почала виселяти жителів з нещодавно виданих квартир збудованого російськими загарбниками житлового кварталу "Невський". Дехто помешкання вже втратив.

Про це повідомляє російське видання "Верстка".

Нагадаємо, що саме маріупольці цьому житлового комплексу минулого тижня знімалися в пропагандистському ролику про візит очільника кремля до розбомбленого окупованого Маріуполя.

Місцеві колаборанти радісно вітали з "перемогою" та дякували за "шматочок раю".

Після цього, як повідомили у виданні, мешканцям ЖК "Невський" почали погрожувати виселенням. У закритому чаті житлового комплексу маріупольці скаржаться один одному на проблеми з оформленням права власності на видані їм квартири.

"Відразу кілька людей повідомили про те, що не можуть отримати свідоцтва на право власності через перевірки "законності отримання" квартири, які проводить прокуратура", розповідає видання.

Про це в особистій бесіді "Верстці" також розповіли два мешканці комплексу.

За словами Вікторії (ім'я змінено), коли вона звернулася до МФЦ з питанням про отримання свідоцтва на право власності, їй сказали, що спочатку прокуратура має перевірити законність отримання житла.

Між собою жителі побудованих окупантами будинків обговорюють факти виселення, що вже відбулися. "Визволителі" викидають людей із виданих раніше квартир з цілої низки причин.

"Свідоцтво на право власності не видадуть, доки не проведуть перевірку про законність видачі квартири. І вже є випадки виселення, якщо раптом з'ясується, що є інше житло", – написала одна із мешканок ЖК у чаті.

Такі випадки підтверджують співрозмовники журналістів.

При цьому, крім наявності права власності на інше житло, роблять це також через помилки комісії, яка перевіряла мешканців, а також виходячи з інших міркувань.

На кшталт, одна з маріупольчанок розповіла "Верстці", що боїться втратити нову квартиру, оскільки має невелику частку у квартирі батьків.

Маріуполь

Фото: Верстка

"У будь-якому випадку це якийсь ідіотизм: спочатку потішити людей, дати їм купити меблі, обжитися, а потім відібрати житло", – скаржиться один із мешканців ЖК "Невський".

"Прийшли, звільнили від житла, від роботи, від рідних і тепер дали нам милість. Роздають житло, але воно не ваше…але ж ви забрали у нас приватизовану житлоплощу", — обурюється ще один житель Маріуполя.

У закритому чаті вони не тиражують брехню про "шматочок раю", який росія принесла до Маріуполя разом з бомбами та артснарядами. Проте багато хто переконаний, що розв'язати проблему їм допоможе колективне звернення до путіна. Вони впевнені, що "в цьому випадку все швидко вирішується".

Нагадаємо, що російські пропагандисти заявили про "візит" до окупованого Маріуполя путіна 19 березня. Диктатор нібито катався зруйнованим містом за кермом авто.

Зазначимо, що практично всіх фігурантів відео, де зрадники раділи путіну, вже ідентифікували в мережі. Ними виявилися колаборанти, які справді проживали в Маріуполі.

Деякі, запевняють люди, свій "шматок раю" вибудовували, грабуючи розбомблені будинки сусідів.

Зважаючи на все, російський лідер приїхав до Маріуполя у відповідь президенту України Зеленському, який неодноразово бував на передовій і в щойно деокупованих містах України. Водночас не виключено, що замість диктатора приїхав його двійник.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: