fbpx
Сьогодні
Фото 19:32 06 Кві 2023

Укрзалізниця успішно провела тестування рейсу потяга євроколією із Польщі

Фото: Укрзалізниця

Уже за кілька місяців євроколією відбудеться старт сполучення між Варшавою та Рава-Руською з пересадкою на Львів. На сьогодні "Укрзалізниця" успішно завершила тестову поїздку потяга євроколією 1435 мм.

Про це повідомляє пресслужба УЗ в Telegram.

"На борту першого рейса разом із залізничниками перебували міністр інфраструктури Польщі Анджей Адамчик та віцепрем'єр-міністр з відновлення України, міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков", зазначають у повідомленні.

потяг, євроколія з Польщі

Фото: Укрзалізниця

Перевізник нагадав, що сполучення планується відкрити для пасажирів влітку та організувати по Рава-Руській зручний пересадочний хаб між поїздами з Варшави по євроколії 1435 мм та поїздами зі Львова по українській колії 1520 мм.

потяг, євроколія з Польщі

Фото: Укрзалізниця

У перспективі розглядатиметься проєкт подовження європейської колії безпосередньо до Львова.

потяг, євроколія з Польщі

Фото: Укрзалізниця

Нагадаємо, що вчора Міністерство інфраструктури України, писало про запуск потяга.

"Запуск сполучення між Варшавою, Любліном, Равою-Руською та Львовом дозволить задовольнити величезний попит українців на зручну логістику поїздом до та з польської столиці, а також розвантажити автомобільні пункти пропуску. Працюємо над тим, щоб наші країни стали ще ближчими одна до одної", – сказав віцепремʼєр з відновлення України Олександр Кубраков.

Нагадаємо, що протягом декількох місяців Україна та Польща планують запустити сполучення між Варшавою та Равою-Руською з пересадкою на Львів. Цей пункт пропуску не працював 20 років.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: