fbpx
Сьогодні
16:09 04 Кві 2023

Офіційно: Фінляндія стала 31-м членом НАТО, - Блінкен на церемонії обміну документами між Фінляндією та Альянсом

Фото: Скріншот

4 квітня Фінляндія офіційно стала членом оборонного НАТО. Відповідно прапор країни буде піднятий біля штаб-квартири Північноатлантичного альянсу.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву держсекретаря США Ентоні Блінкена на церемонії обміну документів між Фінляндією й Альянсом.

Відтепер, скандинавська країна, яка має кордон з росією, стала 31-м членом блоку.

Як напередодні заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, приєднання Фінляндії до Північноатлантичного альянсу є історичною подією. А з точки процедури її прийняття, то це був найшвидший процес ратифікації в історії організації.

Шлях Фінляндії до Північноатлантичного Альянсу

Нагадаємо, що в травні 2022 року після повномасштабного вторгнення рф в Україну, Фінляндія та Швеція офіційно подали заявки на вступ до НАТО.

Після цього країни-члени Альянсу, як того вимагає процедура, почали схвалювати їх заявки. гальмували їх рух до блоку Туреччина та Угорщина.

Проте Фінляндії все ж вдалося досягти успіху та отримати схвалення від Будапешту й Анкари. А от Швеція досі чекає на ратифікацію від цих країн.

Кордон російської федерації з військовим блоком відтепер збільшується

Після приєднання Фінляндії до Північноатлантичного альянсу, довжина кордону НАТО з росією збільшилася. Країна-агресор отримала додаткові 1340 км кордону з Альянсом.

Додамо, що у Кремлі сприймають досить серйозним такий крок.

Оскільки погрожували Фінляндії "відповіддю" у разі вступу в Альянс і заявляли, що це нібито "не принесе безпеки в Європу". В підсумку, диктатор володимир путін, який "боявся НАТО біля кордонів", отримав їх ще більше.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: