fbpx
Сьогодні
14:41 04 Кві 2023

Відтепер у НАТО 31 країна: Фінляндія офіційно стала членом Північноатлантичного Альянсу, - прем'єр Польщі

У вівторок, 4 квітня, Фінляндія офіційно стала членом Північноатлантичного Альянсу. З цього моменту у НАТО налічують 31 країну.

Про це повідомив у Twitter прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, пише Рубрика.

Нагадаємо, що перед початком урочистої церемонії у Брюсселі генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг та президент Фінляндії Саулі Нііністьо мають провести двосторонню зустріч та спільну пресконференцію. Після цього, відзначаючи історичну подію, обидва виголосять урочисті промови.

Своєю чергою очільник польського уряду вже привітав нового союзника по Альянсу з історичною подією.

"Від сьогоднішнього дня до альянсу входить 31 країна. Сильні партнери забезпечують безпеку Польщі, нашого регіону та всього світу", зазначив Моравецький.

Довідка

Відзначимо, що 4 квітня відзначається річниця заснування НАТО.

Цього дня у 1949 році в Вашингтоні представники 12 країн – США, Британії, Франції, Італії, Бельгії, Нідерландів, Люксембурга, Канади, Данії, Ісландії, Норвегії та Португалії – підписали Північноатлантичний пакт про воєнно-політичний союз.

Як писала Рубрика, 30 березня генеральна асамблея Великих національних зборів Туреччини ратифікувала протокол вступу Фінляндії до НАТО. Президент Саулі Нійністе висловив подяку Турецькій Республіці.

"Фінляндія зараз готова вступити в НАТО. Ми очікуємо, що Швеція приєднається до нас як члена якомога швидше", – заявив Нійністе.

Також на новину відреагував генсек НАТО Єнс Столтенберг, заявивши, що Фінляндія офіційно стане членом блоку найближчим часом.

"Це робить всю родину НАТО сильнішою та безпечнішою", – переконаний Столтенберг.

Нагадаємо, що 23 березня президент Фінляндії Саулі Нііністьо підписав закон про вступ країни до НАТО. Таким чином завершився процес національного визнання членства країни у Північноатлантичному Альянсі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: