fbpx
Сьогодні
14:52 04 Кві 2023

Очільник фінського МЗС підписав документ про вступ країни до НАТО

English version here

Фото: HS

Міністр закордонних справ Фінляндії Пекка Хаавісто підписав документ про вступ Фінляндії до Північноатлантичного альянсу.

Церемонія відбулася перед камерами в штаб-квартирі НАТО в Брюсселі, повідомляє ЄП.

Як зазначили у виданні, очільник фінського відомства назвав цей момент історичним.

Хаавісто підкреслив, що приблизно в цей же час Туреччина передає держсекретарю США рішення про ратифікацію членства Фінляндії.

Ці кроки знімають останні бюрократичні перешкоди на шляху Фінляндії до НАТО і дозволять генеральному секретарю Єнсу Столтенбергу офіційно запросити Фінляндію приєднатися до Альянсу.

Фінляндія підпис вступу до НАТО

Фото: HS

Очікують, що він це зробить незабаром.

Після цього синьо-білий прапор країни піднімуть поруч із прапорами союзників. Він майорітиме між прапорами Естонії та Франції. Офіційна церемонія вступу Фінляндії в НАТО розпочнеться о 16:30 за київським часом.

Відмітимо, що Фінляндія стане 31-м членом Північноатлантичного альянсу 4 квітня після рекордно швидкого завершення процесу ратифікації вступу до оборонного союзу.

Як писала Рубрика, прем'єр Польщі вже привітав нового союзника по Альянсу з історичною подією.

"Від сьогоднішнього дня до альянсу входить 31 країна. Сильні партнери забезпечують безпеку Польщі, нашого регіону та всього світу", зазначив Моравецький.

Нагадаємо, що 23 березня президент Фінляндії Саулі Нііністьо підписав закон про вступ країни до НАТО. Таким чином завершився процес національного визнання членства країни у Північноатлантичному Альянсі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: