fbpx
Сьогодні
10:31 01 Кві 2023

У британській розвідці вважають, російський зимовий наступ на Донбасі провалився

English version here

Фото: Міноборони рф

Мета російського військового командування розширити підконтрольні території Донбасу під час зимового наступу зазнала невдачі.

Про це пише Рубрика, посилаючись на огляд розвідки Міноборони Британії станом на 1 квітня.

Британські аналітики нагадують, що 11 січня 2023 року начальник Генерального штабу росії генерал Валерій Герасимов взяв на себе особисте командування "спеціальною військовою операцією" в Україні.

"Перебування Герасимова на посаді характеризується спробами розпочати загальний зимовий наступ з метою поширення російського контролю на весь Донбас.

Через 80 днів стає все більш очевидним, що цей проєкт провалився", підкреслили у розвідці.

Британські розвідники відзначають, що на кількох ділянках фронту на Донбасі російські війська досягли лише незначних успіхів. Проте втратили десятки тисяч загарбників, значною мірою розтративши свою тимчасову перевагу в особовому складі, отриману в результаті осінньої "часткової мобілізації".

"Після десяти років перебування на посаді начальника Генштабу РФ існує реальна ймовірність того, що Герасимов розширює межі того, як довго російське політичне керівництво буде миритися з невдачами", – зазначали в огляді.

Раніше британська розвідка повідомляла, що росії буде важко відновити арсенал контрбатарейних радарів. Оскільки ці системи залежать від постачання високотехнологічної електроніки, які потрапили під санкції.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: