fbpx
Сьогодні
09:10 01 Кві 2023

ISW: очільник кремля намагається зробити все, щоб сформувати антизахідну коаліцію в ООН

Диктатор країни-агресорки володимир путін змінив концепцію російської зовнішньої політики напередодні головування рф у Раді Безпеки Організації Об'єднаних Націй для майбутніх зусиль, спрямованих на формування антизахідної коаліції в ООН.

Про це пише Рубрика, посилаючись на звіт американського Інституту вивчення війни (ISW).

Як зазначили аналітики, президент рф володимир путін 31 березня затвердив нову концепцію зовнішньої політики росії, спрямовану на просування Кремлем антизахідної коаліції.

У звіті нагадують, що в новій концепції зовнішньої політики Захід зображується як антиросійська і міжнародна дестабілізуюча сила. Там прямо заявляють, що США та їхні "сателіти" розв'язали гібридну війну, спрямовану на ослаблення росії.

"Путін використовував зустрічі з главою Китаю Сі Цзіньпіном 20-22 березня, щоб посилити спроби риторично згуртувати решту світу проти Заходу.

І новий документ, ймовірно, має на меті підтримати спроби Кремля активізувати пропозиції до неприєднання країни для формування більш узгодженого антизахідного блоку", підкреслюють фахівці Інституту.

У ISW вважають, що пропозиція путіна сформувати антизахідний блок під час візиту Сі в росію не була сприйнята позитивно. Оскільки Сі відмовився приєднати Китай до геополітичного конфлікту, який Путін передбачав із Заходом.

Ймовірно, Кремль вирішив оприлюднити нову зовнішньополітичну концепцію напередодні головування в Раді Безпеки ООН. Це дасть змогу створити інформаційні умови для майбутніх зусиль в Організації, спрямованих на формування антизахідної коаліції, припускають аналітики.

У звіті мова йде і про те, що президент Білорусі Олександр Лукашенко продовжує використовувати гучні публічні заяви, щоб зобразити Білорусь як суверенну державу. Хоча де-факто вона зайнята російськими військами.

Фахівці зазначають, що Лукашенко повторив шаблонну риторику про те, що він є рівноправним партнером путіна в захисті росії та Білорусі.

Своєю чергою, заступник голови Ради безпеки росії Дмитро Медведєв використав коментарі про введення миротворчих сил в Україну для продовження інформаційних операцій, які зображують Захід як ескалацію.

Експерти припускають, що Медведєв, ймовірно, відреагував на заяви Віктора Орбана від 31 березня щодо нібито європейських дискусій про введення миротворчих сил в Україну. Він заявив, що російські війська стануть мішенню для гіпотетичних миротворців.

Медведєв стверджував, що миротворча місія під проводом Заходу в Україні закінчиться трагедіями, що нагадують Югославію та інші конфлікти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: