fbpx
Сьогодні
10:02 29 Бер 2023

В ISW оцінили, яку частину території Бахмута на Донеччині захопили війська рф

У Донецькій області "вагнерівці" просунулися ще на п'ять відсотків території Бахмута і займають близько 65 відсотків міста.

Про це пише Рубрика, посилаючись на звіт Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики зазначають, що сили ПВК "Вагнер", ймовірно, захопили промисловий комплекс АЗОМ на півночі Бахмута та продовжують просуватися вглиб міста.

На думку експертів, "вагнерівці", можливо, намагаються закріпити успіхи в північній і центральній частинах Бахмута, щоб просунутися до центру міста і розширити свою зону контролю на західну частину Бахмута.

Фахівці ISW вважають, що за останні сім днів російські війська просунулися ще на п'ять відсотків території Бахмута. Тому на цей момент вони займають приблизно 65 відсотків міста.

Довідка

Нагадаємо, раніше командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський заявив, що наразі триває найбільш інтенсивна фаза боїв за Бахмут, ситуація стабільно складна.

Він зазначив, що війська рф зазнають втрат в людських ресурсах, озброєнні та військовій техніці, проте продовжують вести наступальні дії.

Командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що російські загарбники не полишають спроб захопити місто Бахмут на Донеччині, завдання українських сил – виснажити ворога та завдати йому великих втрат.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: