fbpx
Сьогодні
Фото 14:00 30 Бер 2023

Волонтери Миколаєва можуть пройти безкоштовні курси з тактичної медицини: як працює це рішення

English version here

Волонтери Миколаєва можуть відвідати безкоштовні курси з тактичної медицини: убезпечити себе та допомогти іншій людині.

Як пише Рубрика, участь в активностях безкоштовна за умови попередньої реєстрації за цим посиланням: https://bit.ly/KeepcalmMyko_4.

У чому проблема?

"Ми живемо у час військових дій і у прифронтовому місті. І ми не знаємо, як буде розвиватися ситуація, тому мусимо готуватись. Готуйся до найгіршого аби знати, що робити! До того ж ці знання допоможуть і у звичайному житті. Бо можемо побачити людину на зупинці без свідомості і маємо знати, що в цьому випадку робити. Ми вчимо людей на тренінгах, як убезпечити себе в першу чергу, як надати допомогу собі та іншій людині. Це може бути і вагітна жінка, і стара людини, і навіть дитина. Ми даємо базу, яку має знати кожен відповідальний громадянин", – каже Тетяна Колесніченко, волонтерка загону швидкого реагування Миколаївської обласної організації Товариства Червоного Хреста України.

Яке рішення?

До середини квітня 2023 року громадські активісти і волонтери Миколаєва можуть пройти безкоштовні курси Програми з відновлювальних практик у межах проєкту Програми розвитку ООН за фінансової підтримки Уряду Данії.

У Києві організували безкоштовне навчання з надання дом

В програмі квітня тренінги з домедичної допомоги, тренінги з правил поводження під час надзвичайних ситуацій, колективні терапевтичні сесії з гончарства, сесії групової та індивідуальної роботи з психологом, а також лекції з проєктного менеджменту і медіаграмотності.

Як це працює?

За словами Тетяни Колесніченко, курс з домедичної допомоги містить 60% практичних знань і навичок. Зокрема, це практика роботи з накладання турнікету і бандажів.

У Києві організували безкоштовне навчання з надання дом

"Це кровоспинні засоби, які рятують людину в момент критичних кровотеч, коли та за 2-3 хвилини може втратити багато крові і померти. Це знання для людей, які перебувають в місті, під обстрілами, або можуть бути поранені осколками, або опинитися під завалами. Вони набувають найголовніших навичок з тактичної медицини", – додає Тетяна.

У Києві організували безкоштовне навчання з надання дом

Скористатись пропозицією можуть:

  • громадські активісти,
  • представники благодійного фонду,
  • представники волонтерського і гуманітарного штабів у Миколаєві.

Заняття проводяться офлайн. Про місце проведення заходу організатори повідомляють зареєстрованих учасників.

Посилання на подію Facebook: https://www.facebook.com/events/919739852633657/

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: