fbpx
Сьогодні
14:13 28 Бер 2023

У комітеті Верховної Ради запевнили, що розміщення ядерної зброї в Білорусі не призведе до посилення мобілізації

Фото: Міноборони

Розміщення російської ядерної зброї у Білорусі не призведе до посилення мобілізації в Україні.

Про це повідомив народний депутат, член парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський, пише "Радіо Свобода".

Парламентарій нагадав, що в Україні діє загальна мобілізація. Тому всі військовозобов'язані громадяни можуть бути призвані у разі потреби.

Як зазначив Веніславський, на закритому засіданні комітету питання мобілізації обговорювалося за участю начальника Генштабу Сергія Шаптали.

"Він на минулому тижні був у нас на закритому засіданні Комітету, і генерал Шаптала в тому числі й на ці питання давав відповіді. На сьогодні, якоїсь потреби в дуже різкому збільшенні мобілізаційного ресурсу немає", підкреслив нардеп.

"Коли Україна буде змушена переходити у контратаки, будуть необхідні якісь додаткові сили і засоби, які мають забезпечити ефективність цих наступальних операцій.

Коли така потреба виникне, знову ж таки, це буде визначати Генеральний штаб, враховуючи планування, перспективи, і реальний поточний стан речей.

Я маю на увазі, що війна, на превеликий жаль, неминуче призводить до втрат – як безповоротних, так і санітарних. І такі втрати потребують поповнення", – додав Веніславський.

Нагадаємо, володимир путін оголосив, що до липня росія розмістить на території Білорусі ядерну зброю.

Після заяви москви про розміщення тактичної ядерної зброї у білорусі Міністерство оборони США заявило у суботу, що немає жодних ознак підготовки росії до застосування ядерної зброї.

Міністерство закордонних справ України вимагає негайно скликати позачергове засідання Ради Безпеки ООН та очікує на ефективні дії щодо протидії ядерному шантажу кремля з боку Великої Британії, Китаю, США та Франції.

Учора, 27 березня, голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія припустив, що в Україні через це доведеться посилити мобілізацію. Оскільки розміщення ЯЗ у Білорусі призведе до необхідності утримання другого фронту силами ЗСУ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: