fbpx
Сьогодні
15:03 21 Бер 2023

ЗСУ пробиватимуть коридор до Криму: у НАТО висловилися щодо контрнаступу українських військових

English version here

У Північноатлантичному Альянсі вважають, що саме пробиття коридору на тимчасово окупований півострів Крим є головною метою очікуваного наступу українських військових.

Про це пише видання Bild, посилаючись на власні джерела у керівництві НАТО.

Аналітики НАТО вважають, що на цей момент триває критичне півріччя протистояння між Україною та росією. Проте вже з травня західне озброєння буде використане для витіснення російських військ з півдня та сходу країни, наголосив співрозмовник видання.

"Підготовка, матеріали, логістика та знання секретних служб, партнери зараз роблять все для проведення успішного контрнаступу. Ми готуємося до весняного чи літнього наступу. Майбутні шість місяців стануть ключовим періодом", – сказав представник Альянсу.

Як заявило джерело у керівництві НАТО, російські загарбники "правильно припускають", що основні удари Україна може нанести у Запорізькій та Луганській областях, а на південному сході ЗСУ будуть пробивати сухопутний коридор до окупованого Криму.

У виданні наголошують, що у керівництві НАТО відмовились коментувати деталі майбутнього наступу ЗСУ.

"Москва наразі не готова збільшувати кількість своїх екіпажів або бойових літаків, дислокованих в Україні. Українська ППО сьогодні набагато сильніша, ніж була на початку війни", – сказав він.

Співрозмовник під час коментування наступу ЗСУ на Крим заявив, що Україна має повне право на деокупацію своїх територій.

Нагадаємо, раніше речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий заявив, що російські агресори зіткнулись з великим дефіцитом бронетехніки, зокрема броньованих машин БМП-1.

Окрім того, керівник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олексій Дмитрашківський заявляв, що у Збройних силах України найближчим часом прогнозують продовження наступальних дій росії у районі Авдіївки та Мар'їнки.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: