fbpx
Сьогодні
09:54 15 Бер 2023

В ISW заявили, що армія рф за місяць наступу змогла захопити менше ніж 0,04% території України

Фото: Міноборони рф

У лютому російська армія в ході довгоочікуваного наступу змогла захопити менш ніж 0,04% української території, при цьому втративши тисячі військових та важливу техніку.

Про це повідомляє видання Business Insider із посиланням на підрахунки Інституту вивчення війни (ISW).

Зазначають, що за даними моніторингової групи War Mapper, росії в лютому вдалося збільшити площу захоплених територій на 85 кв. км, що дорівнює 0,01% площі України.

Своєю чергою аналітики ISW повідомили Insider, що згідно з картографічними даними, у період з 31 січня до 28 лютого росія змогла захопити 0,039% території України.

Це еквівалентно приблизно 233,94 квадратного кілометра.

В ISW сказали виданню, що обидві цифри досить малі, а причиною їхньої відмінності може бути "маленький прорахунок". Проте зрештою дві цифри точно відображають обмежений стан територіальних завоювань рф.

"Росія отримала цю крихітну ділянку землі, втративши тисячі солдатів і втративши військову техніку", – зазначає видання.

Нагадаємо, наприкінці лютого глава української розвідки Кирило Буданов заявив, що очікуваний великий наступ росії вже триває.

"Він так триває, що не всі це навіть бачать, такої якості цей наступ", зазначив тоді він. Очільник ГУР також додав, що з середини до кінця весни в Україні будуть вирішальні бої.

Секретар РНБО Олексій Данілов припускав, що росіяни в рамках нового наступу можуть провести атаки на північному сході від Харкова або на півдні від Запоріжжя.

Як писала Рубрика, з початку російської агресії українські Збройні сили вже ліквідували в загальному підсумку понад 161 500 вояк, лише за минулу добу близько 1000 загарбників.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: