fbpx
Сьогодні
15:48 16 Бер 2023

Череватий: оборона Бахмута на Донеччині є підґрунтям для подальшого наступу українських сил

У Донецькій області оборона Бахмута є провісником майбутнього наступу Збройних сил України на цьому напрямку.

Про це повідомив речник Східного угруповання ЗСУ полковник Сергій Череватий в ефірі телемарафону.

"Зараз там (у Бахмуті – ред.) відбувається оборонна операція. І головне завдання – стримування ворога, завдаючи йому при цьому колосальних втрат.

Це якраз провісник майбутніх дій, про які ви сказали (наступ – ред.), на які очікує все українське суспільство. Вони (ЗСУ – ред.) виснажують, знекровлюють ворога, крім бойової міці, ламаючи його морально-психологічний стан.

Ворог через російську пропаганду повірив, що "границы России не заканчиваются нигде", а тут – районний центр, який не можуть захопити 8 місяців. Якщо вони не візьмуть Бахмут, то зламається вся "міфологія", підкреслив Череватий.

"Поки побратими на цьому напрямку тримають оборону, наші військові за кордоном вивчають новітню тактику дій. І саме бійцями Бахмутського напрямку готується підґрунтя для того, щоб наші бригади могли впевнено вийти на цього надломленого ворога і викинути його з України", додав речник Східного угруповання.

Череватий повідомив, що тільки в районі самого Бахмута відбулося 24 бойових зіткнення. Ворог 256 разів обстрілював різними типами артилерії і РСЗВ українські позиції на Бахмутському напрямку, 53 обстріли відбулось тільки в районі Бахмута.

Українські захисинки ліквідували 225 окупантів, 306 зазнали поранень.

Довідка

Головнокомандувач Збройних сил Валерій Залужний вважає, що оборона Бахмута є ключовою для стійкості всього фронту.

Своює чергою, міністр оборони США Ллойд Остін у середу пояснив, що мав на увазі під невеликою стратегічною цінністю Бахмута на Донеччині, яке тривалий час намагаються захопити російські сили.

Він запевнив у підтримці України незалежно від того, яке рішення вона ухвалить щодо оборони міста.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: