fbpx
Сьогодні
08:22 18 Бер 2023

Це виправдано: Глава Білого дому відреагував щодо ордера на арешт путіна

Фото: ОПУ

Рішення Палати досудового провадження II Міжнародного кримінального суду про видачу ордера на арешт диктатора російської федерації володимира путіна є виправданим.

Про це заявив президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден заявив, пише CNN.

"Я думаю, що це виправдано", зазначив американський лідер.

Байден вважає рішення суду "дуже вагомим аргументом". Глава Білого дому також зазначив, що володимир путін "явно скоїв воєнні злочини".

Нагадаємо, що 17 березня Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт російського диктатора володимира путіна та уповноваженого президента росії з прав дитини Марії Львової-Бєлової.

У Суді заявили, що путін несе відповідальність за воєнний злочин незаконної депортації дітей з окупованих територій України.

"Є розумні підстави вважати, що Путін несе індивідуальну кримінальну відповідальність за вищезгадані злочини та за його нездатність здійснювати належний контроль над цивільними та військовими підлеглими", — заявив МКС.

Уповноважена з прав дитини Марія Олексіївна Львова-Бєлова також несе відповідальність за депортацію українських дітей. Ордери на арешт видали на підставі заяв, які подали прокурори МКС 22 лютого 2023 року.

Зазначимо, що Міноборони України також створює підрозділ з міжнародного права для розслідування воєнних злочинів росії.

Його утворять при Департаменті юридичного забезпечення. Підрозділ допомагатиме Офісу генпрокурора, Міністерству юстиції України та міжнародним інституціям.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: