fbpx
Сьогодні
Відео 21:27 17 Бер 2023

Рішення, з якого почнеться історична відповідальність: Зеленський прокоментував ордер на арешт путіна

Фото: Скріншот з відео

Рішенням, з якого почнеться історична відповідальність – це видача ордера на арешт російського диктатора володимира путіна.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на заяву президента України Володимира Зеленського.

"Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт Путіна. Керівник держави-терориста і ще одна російська посадова особа офіційно стали підозрюваними у воєнному злочині. У депортації українських дітей – незаконному переміщенні тисяч наших дітей на російську територію", – йдеться у заяві.

Зеленський заявив, що здійснити таку злочинну операцію було б неможливо без наказу вищого керівника РФ.

"Розділяти дітей із сімʼями, позбавляти їх будь-якої можливості зв'язатися з рідними, ховати дітей на російській території, розпорошувати по віддалених регіонах – усе це очевидно російська державна політика, державні рішення, державне зло. Яке починається саме з першої посадової особи цієї держави", – додав президент.

Він подякував команді прокурора Каріма Хана та Міжнародному кримінальному суду та всім у світі, хто допомагає Україні боротися за справедливість. Глава держави розповів, що наразі вдалося повернути трохи більш як 300 дітей з усіх, які були вивезені силою, вкрадені з України.

Довідка

Нагадаємо, Міжнародний кримінальний суд (Гаага, Нідерланди) видав ордер на арешт російського президента володимира путіна.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: