fbpx
Сьогодні
20:56 17 Бер 2023

Данілов: країни, які підписали Римський статут, повинні будуть арештувати путіна та його оточення

Фото: Голос Америки

Після рішення Міжнародного кримінального суду щодо арешту російського  диктатора путіна та дитячої омбудсменки рф марії львової-бєлової 123 країни світу, які ратифікували Римський статут, повинні будуть арештувати російських високопосадовців у разі потрапляння на їх території.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" повідомив секретар РНБО Олексій Данілов.

"На сьогоднішній день (Римський статут – ред.) має юрисдикцію 123 країн світу і якщо на території одної з цих країн з'являться ці люди, які на сьогоднішній день є під кримінальним провадженням цього суду, ці країни мають здійснити відповідні дії", – зазначив Данілов.

Він нагадав, що росія свого часу була учасником Римського статут, однак не ратифікувала його, а у 2016 році вийшла з цієї угоди.

За словами Данілова, ці рішення матимуть катастрофічні наслідки для російських політиків і це тільки початок "чорних лебедів" для росії.

"У них (в рф – ред.) там горить і пече відносно того, що вони не визнають цей суд, що для них не буде ніяких наслідків, але все це для них матиме наслідки і вони будуть катастрофічними для безпосередньо путіна і всього його найближчого оточення. Це тільки початок тих «чорних лебедів», які будуть зараз залітати на територію російської федерації, вони там будуть жити постійно, вони опанують столицю москву і побачите, дуже багато цікавих подій там буде відбуватись", – вважає секретар РНБО.

Довідка

Як писала Рубрика, сьогодні судді Міжнародного кримінального суду (МКС) видали ордери на арешт президента росії володимира путіна та російської дитячої омбудсменки марії львової-бєлової. Вищезгадані ордери на арешт були видані на підставі клопотань, поданих прокуратурою 22 лютого 2023 року. За словами Генпрокурора Андрія Костіна, це означає, що за межами росії путіна мають заарештувати та передати до суду.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: